Tommin Bostonkakku

Meillä perheen isäntä leipoo parhaimmat pullat. Niistä tulee aina pehmeitä ja kuohkeita.

Tämän ihanuuden sain lapsilta ja iskältä äitienpäivänä aamuteen kanssa. Tämä on tehty Sunnuntai-jauhopussin korvapuustireseptillä. Siitä tulee kakku ja muutama korvapuusti vielä kaupan päälle.

Pääsiäisenä bostonkakun taikinan voisi värjätä sahramilla 1/2 tl.

Taikina
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150-200 g pehmeää voita
Täyte
Kanelia
noin 1 dl sokeria
100 g pehmeää voita
Kuorrutus
1/2 rkl sitruunan mehua
1 rkl vettä
1-2 dl Tomusokeria


1. Sekoita +42asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista joihin kuivahiiva on sekoitettu.
2. Lisää jauhoja vähitellen ja taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa (mikro on hyvä paikka) noin 40 min.
3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan.
4. Kauli taikina levyiksi ja levitä päälle pehmeä voi ja ripottele päälle kanelia ja sokeria.
5. Kääri levyt rullalle ja leikkaa rullasta viipaleita. Laita pullat vuokaan vieriviereen kohoamaan noin 30 min. ajaksi.
6. Tee jäljelle jääneestä taikinasta korvapuusteja pakastimeen.
7. Voitele kohonnut kakku ja paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-15 min.
8. Jäähdytä ja koristele sokerikuorrutteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.