Portugalilainen karamellikakku

Kostea ja mehevä karamellikakku maistuu kinuskilta ja taipuu myös juhlapöydän herkuksi.

Ohje on Glorian Ruoka&Viini -lehdestä.


2,5 dl sokeria
1,5 dl maitoa
1,5 dl kuohukermaa
200 g huoneenlämpöistä voita
3 kananmunaa
1 vaniljatanko
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinajauhetta

1. Kuumenna sokeri pannulla keskilämmöllä. Heiluttele pannua mutta älä sekoita. Anna sokerin sulaa hitaasti kunnes se muuttuu kullanruskeaksi karamelliksi.
2. Kuumenna maito ja kerma höyryäväksi ja kaada kuuma karamelli maitoseoksen sekaan vähän kerrallaan samalla hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Vaahdota voi ja kaada karamellimaito sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen huolella vatkaten. Ripsauta joukkoon hiukan jauhoja, jos seos meinaa juoksettua.
5. Lisää vanilijatangon siemenet ja jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes seoksesta tulee paksua ja vaaleaa.
6. Sekoita leivinajuhe ja jauhot ja siivilöi munan karamellivoivaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi.
7. Pingota rengaskakkuvuoan (halk,24 cm) pohjalle leivinpaperia. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 astetta noin 40 min. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi.
8. Anna kakun jäähtyä ja siirrä vadille. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria ja tarjoile vanlijajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.