Maailman parhaat mokkapalat

Nämä mokkapalat ovat tosiaan maailman parhaita.
Ohjeen olen napannut kauan sitten Maku-lehdestä.

Mokkapaloista saa superhelpon herkun isollekkin porukalle leikkaamalla palat oikein pieniksi neliöiksi. Yhdestä pellillisestä tulee yli 100 palaa.



200 g voita
3 1/2 dl vahvaa kahvia
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjahetta
2 tl vanilijasokeria
3 kpl munia

Kuorrutus
75 g voita
3/4 dl vahvaa kahvia
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta




1. Keittele ihan alkuun vahvaa kahvia
2. Mittaa kattilaan kahvi ja voi. Kiehauta ja jäähdytä kädenlämpöiseksi
3. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon jäähtynyt rasvaseos
4. Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan
5. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 12-15 min. Anna jäähtyä.
6. Valmista kuorrute. Kiehauta rasva ja kahvi kattilassa, lisää kaakaojauhe ja sekoita. Lisää vielä tomusokeria ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat tarpeeksi paksun mutta notkean kuorrutteen.
7. Levitä kuorrute mokkapalalevyn päälle. Koristele heti.
8. Leikkaa pieniksi neliöiksi tai vaikkapa pienellä sydänmuotilla pieniä leivoksia tarjolle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.