Nam, niin hyvä ja helppo tomaattipiirakka.
Löysin ohjeen netistä ja ihan pienten muutosten myötä tästä tuli meidän perheen suosikkipiirakka.
Puolittamalla saat piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan sopivan määrän aineksia.
200 g voita
Reilu 2 dl raastettua parmesaania
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
noin 4 rkl kylmää vettä
Täyte
4 dl raastettua mustaleimajuustoa
3 rasiaa kirsikkatomaattia
Suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria
Mausteöljy
2 rkl rypsi -tai oliivilöljyä
2 valkosipulinkynttä
Koristeluun runsaasti tuoretta basilikasilppua
1. Paloittele voi kulhoon, lisää ripaus suolaa ja parmesaani. Nypi jauhot seokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
2. Kauli taikina pellille sopivaksi pohjaksi. Pistele pohja haarukalla ja laita pakastimeen lepäämään hetkeksi tai jääkaappiin vaikkapa yön yli odottamaan.
3. Puolita tomaatit ja sekoita mausteöljyn ainekset. Laita tomaatit kulhoon ja pirskota päälle hiukan mausteöljyä. Ihan kaikkea ei kannata laittaa, muuten täytteestä tulee liian rasvainen.
4. Laita kylmän piirakkapohjan päälle juustoraaste ja sen päälle tomaatit. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja ihan pikkuisen sokeria.
5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on saanut kunnolla väriä. Jäähdytä ja anna piirakan vetäytyä kunnolla. Kuumana piirakka voi vaikuttaa kovin vetiseltä mutta täyte kyllä vetäytyy jäähtyessään. Rouhi pinnalle vielä mustapippuria ja silppua päälle juuri ennen tarjoilua runsaasti tuoretta basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.