Lohi-juustokakku


Maistuva suolainen herku juhliin tai vaikkapa brunssille. Kannattaa tehdä useampi. Tämä tarjottava katoaa nopeasti parempiin suihin..

Valmista lohikakku edellisenä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua. Herkullinen ohje on napattu Maku-lehdestä.








Pohja
150 g hapankorppuja
75 g voita
3/4 dl vettä


Täyte
Koristeluun 
1. Murskaa hapankorput muovipussissa kaulimen avulla tai monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettua rasva ja vesi.


4 liivatelehteä
350 g kylmäsavulohta
1 kpl punasipulia
50 g tuoretta tilliä
2 1/2 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa (ruohosipuli)
1/2 dl sitruunamehua
1/2 tl mustapippuria

100 g mätiä
1 dl ruohosipulia

2. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle ja laita jääkaapiin.
3. Upota liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli pieneksi kuutioiksi. Hienonna tilli.
4. Vaahdota kerma ja sekoita mukaan tuorejuusto. Lisää joukkoon sipuli, lohi ja tilli.
5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi mikrossa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet sitruunamehuun. Kaada liivatelehtiseos täyteen joukkoon pikkuhiljaa koko ajan voimaakasti sekoittaen. Mausta mustapippurilla
6. Kumoa täyte kylmän pohja päälle ja laita koko komeus jääkaappiin seuraavaan päivään saakka. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.