Suklainen porkkanatorttu

Tämän mehevän tortun ohje on tosi vanha. En tiedä mistä lehdestä se on aikoinaan otettu mutta resepti on varmaankin 80-luvulta. Muistan, että äitini on kerran tätä tehnyt ja halusin laittaa ohjeen muistiin. Hyvää tämä torttu on ja hienon näköinen porkkanaraidan ansiosta. Sokerin määrää vähennän seuraavalla kerralla sekä täytteestä, että taikinasta.  Mutta tässä resepti on ihan alkuperäisessä muodossaan ja se on Maija Silvennoisen käsialaa.




Täyte'

1/2 l raastettua porkkanaa
1 dl ranskankermaa
2 dl porkkanamehua
1 dl sokeria
3 tl sitruunamehua
1 dl kuohukermaa
4 munaa

Pohja
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
1 1/2 dl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Tee ensin täyte. Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi kananmunat. Keitä hiljalleen noin puolisen tuntia niin, että seos sakenee. Anna jäähtyä ja sekoita kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
2. Valmista taikina täytteen kiehueessa. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. (ripsauta mukaan hiukan vehnäjauhoja ettei taikina juoksetu)
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pikkuhiljaa muna-rasva-kananmunaseokseen. Sekoita lusikalla. (Laita jauhoseos pikkuhiljaa, ja jätä tarpeen tullen loput laittamatta, niin että taikina ei tule liian paksuksi)
3. Kaavi puolet taikinasta voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja paista 200 asteessa noin 15 min ja ota uunista pois.
4. Levitä valmis täyte torttupohjan päälle ja sen päälle lopputaikina.
5. Vähennä uuni lämpöä 175 asteeseen ja kypsennä torttua vielä noin tunnin verran. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi. Jäähdytä ja annan mieluiten odottaa jääkaapissa päivän pari tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.