Itsetehty, rouheaksi jätetty pesto on ihanaa salaateissa ja leivän päällä. Sopii hyvin myös paistetun kalan tai vaikkapa uunissa paistettujen puolikkaiden uusien perunoiden päälle.
- Kuorittuja manteleita tai pinjansiemeniä paahdettuina
- Basilikaa
- Sitruunaa
- Suolaa ja mustapippuria
- Oliiviöljyä
Rouhi veitsellä mantelit /pinjansiemenet leikkuulaudalla.
Lisää mukaan basilikan lehdet ja loraus hyvää oliiviöljyä. Jatka työtä niin, että balsilika ja pähinät hienontuvat ja muuttuvat massaksi. Lisää varovasti suolaa, mustapippuria ja sitruunaa. Sekoittele leikkuu-laudalla veitsen avulla tai kulhossa. Maista ja mausta tarpeen mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.