Pesto

Itsetehty, rouheaksi jätetty pesto on ihanaa salaateissa ja leivän päällä. Sopii hyvin myös paistetun kalan tai vaikkapa uunissa paistettujen puolikkaiden uusien perunoiden päälle.

- Kuorittuja manteleita tai pinjansiemeniä paahdettuina

- Basilikaa
- Sitruunaa
- Suolaa ja mustapippuria
- Oliiviöljyä

Rouhi veitsellä mantelit /pinjansiemenet leikkuulaudalla.

Lisää mukaan basilikan lehdet ja loraus hyvää oliiviöljyä. Jatka työtä niin, että balsilika ja pähinät hienontuvat ja muuttuvat massaksi. Lisää varovasti suolaa, mustapippuria ja sitruunaa. Sekoittele leikkuu-laudalla veitsen avulla tai kulhossa. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.