Samettinen mustikka-kookoskakku

Pikku prinsessan ristiäiskakku oli niin hyvää..samettisen pehmeää eikä liian makeaa. Ihana  ohje oli löytynyt Maku-lehdestä.

Pohja
75 g valkosuklaata
50 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl kookoshiutaleita
1 tl vanilijasokeria
1/4 tl suolaa
2 kpl munaa

Täyte
7 kpl liivatelehtiä
2 dl vispikermaa
4 dl kookoskermaa
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl limettimehua
150 g mustikoita soseutettuna




Koristeluun
3 kpl passionhedelmää
1 dl vadelmia (tai mustikoita)

1. Sulata valkosuklaa ja voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa koko ajan sekoittaen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaa-rasvaseos ja munat kuiviin aineissiin. 
    Sekoita tasaiseksi taikinaksi
3. Kaada taikina irtopohjavuokaan (22 cm), jonka pohjalle olet pingoittanut leivinpaperin.
4. Paista pohjaa 200 -asteisessa uunissa alatasolla noin 17 minuttia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä
5. Upota liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi
6. Vatkaa kerma pehemäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kookoskerma, tuorejuusto ja sokeri
7. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hieman.
8. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada mustikkasose täytteeseen ja sekoita muutamalla huolettomalla vedolla marmoroituneeksi.
9. Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja tasoita pinta.
10. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
11. Koristele juuri ennen tarjoilua. Ripottele päälle passionhedelmän siemeniä ja marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.