Chili Con Carne

Vitsin herkullinen täyte ja maistuisi varmasti myös riisin kera. Älä pelästy pitkää listaa, pata muhii itsestään liedellä kun vain saat kaiken ensin kattilaan.

Jos teet tästä oman version ja jätät jotakin mausteita pois, niin säilytä kuitenkin tähtianikset.. Niistä tulee hyvä maku tähän ruokaan.

Tämä ohje on jo pitkään ollut mielessä ja nyt pääsin sitä kokeilemaan. Ohje on vanhasta Ruoka ja Viini -lehdestä. Pieniä muutoksia tein, sillä jotakin unohdin ostaa ja jotakin halusin pikkuisen muuttaa.

Lehden ohjeessa jotkut asiat tehtiin aika pitkän kaavan mukaan. Oikaisin joissakin kohdissa, jotta saisin ruoan hiukan nopeammin valmiiksi ja hyvää tuli!









2 dl mustapapuja (Go green / Pirkka)
2 porkkanaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 tähtianista
2 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
1 punainen chili
500 g jauhelihaa
3 dl punaviiniä
5 dl lihalientä
1 prk tomaattimurskaa
2 limettiä
2 punaista tai keltaista paprikaa
öljyä padan pohjalle
Tuoretta korianteria

1. Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita öljyä kattilaan ja kuullota kasviksia miedolla lämmöllä. Lisää mausteet tähtianis, chilijauhe ja parikajauhe sekä tomaattipyree. Kuullota vielä hetki. Halkaise Chili ja poista siemenet. Pilko pieneksi ja lisää kattilaan.
2. Paista jauheliha tummanruskeaksi ja siirrä jauheliha kattilaan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja kaada liemi ja mahdolliset karstat kattilaan.
3. Lisää viini ja 5 dl lihalientä ja tomaattimurska. Sekoita. Tarkista maku. mausta tarvittasessa suolalla tai limen mehulla ja anna hautua hiljalleen poristen noin 1 1/2 tuntia
4. Huuhtelea pavut kylmällä vedellä ja lisää ne pataan. Jatka hauduttamista noin 45-60 min tai niin, että pata on tarpeeksi paksua.
5. Raasta puolikkaan limetin kuori kastikkeeseen ja purista mehut joukkoon. Mausta suolalla tarpeen mukaan. Anna padan hetki vetäytyä ja tarjoile tortillojen, ranskankerman ja tuoreen korianterin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.