Ihanan suklainen herkku ja niin helppo, että lapsikin sen osaa tehdä....meidän tokaluokkalainen leipoi tämän ihan itse alusta loppuun saakka.
Kylläpä tätä oli pikkumiehen kiva tarjoilla kavereille pihapelien ja iltapalan jälkeen. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä että tämä oli paras sulkaakakku ikinä. Niin oli!
Pohja:
12 kpl Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte:
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g taloussuklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
Koristeluun vadelmia
1. Laita uuni kuumenemaan 175 astetta ja keitä kahvi.
2. Pingota leivinpaperi irtokakkupohjavuoan pohjalle ja voitele kevyesti pohja ja vuoan reunoja
3. Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita yhteen ja painele vuoan pohjalle. Laita jääkappiin siksi aikaa kun valmistat täyteen.
4. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma.
5. Lisää seokseen kahvi pikkuhiljaa.
6. Pilko suklaa pienemmäksi ja sulata kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan pikkuisen sekoitellen.
7. Sekoita suklaa tuorejuusto-kahviseokseen.
8. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vähän kerralaan täyteseokseen.
9. Kaada täyte kakkuvuokaan ja paista uunin alaosassa noin 35 min. Juustokakun kuuluu jäädä keskeltä hiukan löysäksi. Se jähmettyy myöhemmin jääkapissa.
10. Anna jäähtyä kunnolla, peitä kelmulla ja säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.