Ajattelin aloittaa tämän yhteisen "keittokirjan" tällä Tonnikalamakaroni-ruualla, jota alunperin söin ensikerran Isomummin laittamana. Tämä ruoka on ollut meillä usein arki-iltojen pelastaja, kun pitää saada nälkäisille ulkona tohunneille lapsille nopeasti heille hyvin maistuvaa ruokaa. Meillä lapset tykästyivät tähän ruokaan niin paljon, että kerroin ohjeen kerran Lauttasaaressa eräälle perhepäivähoitajalle, joka myös siitä kovasti tykkäsi ja kertoi antaneensa ohjeen monelle tutulleen. Kerran sitten puistossa ollessani kuulin erään aivan tuntemattoman äidin kertovan tätä reseptiä toiselle naiselle ja hymyillen mietin, että nyt Isomummin makaronimössö on levinnyt kaikkien Lauttasaarelaisten ruokapöytiin.
Tämä ruoka pitää syödä heti, lämmitettynä se ei maistu kovin hyvältä.
Kerran tein tämän myös uunilohesta yli jääneistä paloista ja sekin oli hyvää.

- Makaronia 1 pussi
- Tonnikalaa 2 purkkia
- 3 juuston kerma 1 prk
- Tilliä silputtuna maun mukaan
- Suolaa ja Mustapippuria myllystä
Ohje:
- Keitä makaronit (suola tai kalaliemi)
- Valuta kypsät makaronit
- Lisää tonnikala, kerma,tilli ja mausteet. Kiehauta ja tarjoa heti raikkaan vihreän salaatin kera.
-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.