Bruschetta

Bruschetta on meidän ikisuosikki. Syödään ilta- tai alkupalana.

4 viipaletta hyvää maalaisleipää
1 punasipuli
4 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöjyä
1 ruukku tuoretta balilikaa
2 tl sormisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria



1. Hienonna huoneenlämpöiset tomaatit ja basilika (jätä muutama lehti koristeeksi)
2. Sekoita tomaatteihin puristettu valkosipuli, basilika ja öljy
3. Mausta suolalla,  mustapippurilla ja pienellä ripauksella sokeria
4. Leikkaa leipä viipaleiksi, ripsauta pinnalle oliiviöljyä ja grillaa, paahda kuivalla pannulla tai uunissa (250 astetta) rapeiksi.
 5. Lusikoi tomaattitäyte leiville, koristele halutessasi basilikalla ja rouhaise päälle hiukan mustapippuria

Parhaita nämä on kesällä, kun kaupasta saa ihania meheviä kotimaisia tomaatteja. Mutta kivasti nämä piristävät ja tuovat kesän makuja näin pimeän aikaankin. Talvisin teen tomaattitäytteen makeista kirsikkatomaateista.

Tähän olisi kiva saada ohje Marian ja Unton versiosta, jossa käytetään esikypsennettyä patonkia ja mozzarelllajuustoa. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.