Omenakaurapaistos
Vanha tuttu, mutta niin ihana herkku. Mun versiossa maistuu pähkinät ja kaardemumma.
Omenatäyte
- 800 g hapahkoja omenoita
- 1 tl kaardemummaa tai 1/2 rkl kanelia
- 1 rkl sokeria
Kuorrutus: (mä teen aina tuplana)
- 100 g Voita / magariinia
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 1/2 dl mantelilastuja
- 1 dl veitsellä karkeasti rouhittuja hasselpähkinöitä
- 1 dl sokeria
- Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi
- Lisää panulle hiukan rasvaa, omenalohkot, sokeri sekä kaardemummaa / kaneli
- Kuullota sekoitellen noin 5 min
- Levitä omenalohkot voideltuun uunivuokaan
- Valmista kuorrutus: sulata rasva, sekoita joukkoon hiutaleet, mantelilastut, pähkinät ja sokeri
- Levitä kuorrutus omenien päälle
- Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 min, kunnes pinta on ruskistunut ja omenat pehmenneet. Tarkkaile kypsymistä ja alenna tarvittaessa lämpötilaa 200 asteeseen. Omenalajike vaikuttaa kypsymiseen.
- Tarjoa jäätelön tai vanilijakastikkeen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.