Perunalettuset ja kylmäsavuporotäyte

Eiliseltä jäi perunamuusia ja tuli mieleen paistaa perunalettusia. Eikun soitto Äidille, että mites niitä tehdään ja sitten tekemään. Hyviä tuli ja nämä maistuivat hyvin myös lapsille.

Tämä ruoka sopisi hvyin saunaillan suolapalaksi kylmän oluen kera.







Noin 4 1/2 dl perunamuusia
2 kananmunaa
1,5- 2 dl maitoa tai ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja
ripasaus mustapippuria ja suolaa, jos tarvitsee.

Nämä määrät ovat suuntaa antavia. Taikinan paksuutta pitää säädellä hiukan näppituntumalla sopivaksi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään niin, että perunamuussi muuttuu paksuksi taikinaksi. Ja paista keskilämmöllä kauniin värisiksi ja rapeiksi. Anna rauhassa paistua kunnolla, ennen kuin käännät. Tarjoa puolukoiden ja jonkun kivan suolaisen täytteen ja salaatin kera.

Tämä on oiva ruoka käyttää ylijäänyt perunamuussi tehdä vaikka uunilohesta jääneistä paloista täyte lettusille.

Nopea Kylmäsavuporotäyte:

-  kylmäsvuporoa (100 g)
- Yrtti -tai tillituorejuustopaketti
- Tilkka omenamehua
- Ripaus mustapippuria

Notkista juusto omenamehulla ja sekoita pieneksi pilkottu poron leike
ja juusto keskenään. Mausta musta-pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.