Täytetyt paprikat
Tämä hiukan retroruoka on ensimmäinen ruoka, jonka tarjosimme mieheni kanssa nuorena parina ystävillemme illalliseksi.
En ole vuosikausiin tehnyt näitä mutta nyt innostuin taas, kun näin kivan maustetun ohran ohjeen Maku-lehdessä ja ajattelin sen sopivan hyvin tähän.
Täytetyt paprikat ova makoisa ja terveellinen ruoka ja sopii hyvin myös niille,
jotka haluavat välttää turhia hiilihyraatteja. Nämä sopivat yhtä hyvin arkeen kuin rentoon illanviettoonkin.
Täytteen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi ja täyttää paprikat sitten, kun on aika laittaa ruoka uuniin.
8 keskikokoista tai 10 pientä paprikaa (pienet suloisempia valmiina)
400 g naudan tai lampaan jauhelihaa
1 rasia tuoreita (ruskeita, jos on) herkkusieniä (mahdollisimman pieniä)
2 valkosipulinkynttä
1 lihafondi (tai mausta vain suolalla)
Mustapippuria pari kierrosta myllystä
1 tl timjamia tai oreganoa
noin 3-4 kourallista mustaleima juustoraastetta (oman maun mukaan)
1dl ranskankermaa, jos haluat täytteestä irtonaista tai kevyempää jätä tämä pois
4 dl kypsiä kolmen viljan helmiä (vehnä, ohra ja ruis esim. Torino)
2 rkl rypsiöljyä
1/2-1 tl paprikajauhetta
1/2-1 tl currya
1. Laita ohrahelmet kiehumaan ohjeen mukaan
2. Leikkaa paprikoista hatut pois ja laita paprikat ja hatut uunipellille
3. Pilko herkkusienet valmiiksi
4. Paista jauheliha ja lisää valkosipuli, lihafondi
5. Lisää herkkusienet ja paistele hetki, lisää sitten timjami/oregano ja mustapippuri ja juustoraaste
6.Siirrä jauhelihapaistos hetkeksi syrjään
7. Laita pannulle rypsiöljy (2 rkl) sekä paprikajauhe ja curry ja paistele hetken aikaa
8. Lisää ohrahelmet ja ranskankerma mausteiden sekaan ja kääntele lisää mukaan jauhelihapaistos. Maista ja mausta lisää oman maun mukaan. Täyte saa olla aika vahvan ja mausteisen makuista.
9. Täytä paprikat. (tähän asti voit tehdä paprikat valmiiksi ja paistaa ne sitten kun vieraat tulevat). Ripsauta pinnalle vielä juustoraastetta tai korppujauhoja. Paista 200 asteessa noin 1/2 h tai niin kauan kun paprikat kypsyvät ja saavat hiukan väriä. Paista samalla myös paprikoiden hatut.
10. Laita valmiin paprikan päähän hattu ja tarjoa raikkaan vihreän salaatin ja halutessasi rapean leivän kanssa.
Jos haluat ruokaisamman ja tuhdimman annoksen laita salaatin sekaan mozzarellaa, fetaa tai paistettua halloumijuustoa. Paprikoiden täytteenä käytettyä maustettua ohraa voi hyvin käyttää myös kanasalaatissa tai vaikka naudanlihan lisäkkeenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.