Teriyakilohi ja wasabikastike

Tätä teimme ensikerran viimekesän Juhannusjuhliin. Tykästyin ohjeeseen, sillä tässä teriyaki-kastikkeen tekoa on helpotettu. Maku ei ole kovin voimakas, joten  tämä ruoka maistuu myös lapsille. Ja marinadi  antaa kauniin värin lohelle paistuessaan.

Resepti on Makulehdestä ja alkuperäisessä ohjeessa lohi savustetaan. Mutta hyvin toimii uunissakin.



1 kg Lohta joko isona palana tai annospaloina
Teriyaki-marinadi:
1/2 dl Soijakastiketta
1 rkl siirappia
2 tl punaviinietikkaa
(Voit myös lisätä valkosipulia ja punaista Chiliä pieneksi hakattuna)
Wasabi-Inkiväärikastike
1 1/2 dl Kermaviiliä
1/2 dl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1/2 rkl Wasabitahnaa
liraus sitruunamehua
Suolaa maun mukaan

1. Sekoita Wasabikastikkeen ainekset. Peitä ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
2. Nosta kala uunipellille ja Kuivaa  talouspaperilla
3. Sekoita marinadin ainekset ja sivele kalan pintaan. Anna tekeytyä noin 30 min.
4. Paista uunissa 200-asteessa noin 30 min niin,että kala saa kauniin värin

Tarjoile perunoiden, riisin tai parsan kanssa.
Tämä kala sopii hyvin myös kylmänä syötäväksi esim. buffet-pöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.