400 g Porkkanoita (tai Bataattia)
2 Perunaa
1 Sipuli
1 rkl Rypsiöljyä
1/2 l vettä
1 Kasvisliemifondi
1 tl Raakunaa
1/4 tl Mustapippuria
1/dl Kermaa ( Tai kookoskermaa)
Koristeeksi:
1 rkl ranskankermaa / Lautasannnos
Paahdettuja kurpitsan siemeniä
1. Paloittele kuoritut porkkanat ja perunat. Hienona kuorittu sipuli. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat ja perunat. Sekoittele hetki. Kaada vesi kattilaan ja lisää fondi. Keitä noin 20 min, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2. Kaada keitinvesi talteen toiseen astiaan. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella kattilassa. Lisää keitinlientä ja halutessasi kermaa joukkoon niin paljon, että keitosta tulee sopivan sakeaa.
3. Mausta raakunalla ja pippurilla. Tarjoa höyryävän kuumana hyvän leivän kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.