Jokaisella emännällä on varmasti oma tapa valmistaa maukasta jauheliha-kastiketta. Tässä meidän versio.
400 g Naudan paistijauhelihaa
500 g Tomaattimurskaa (Mutti)
1 Sipuli
1-2 Valkosipulin kynttä
1 Lihafondi
1 tl Oreganoa, Paprikaa ja Timjamia
suolaa, mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli
2. Kuullota sipuleita hetki ja lisää jauheliha.
3. Ruskista jauhelihaa ja lisää Parikajauhe sekä lihafondi ja sekoita niin, että fondi sulaa tasaisesti joukkoon.
4. Lisää Tomaattimurska, Oregano, Timjami, mustapippuri, sokeri ja tarvittaessa suola
5. Anna hautua kannen alla hiljalleen poristen hetken aikaa ja tarkista maku.
6. Tarjoa spagetin ja raikkaan vihreän salaatin kanssa ja raasta päälle hiukan parmesaania.
Jos tekisin tätä vain itselleni laittaisin joukkoon myös oliiveja mutta olen meidän perheessä ainut, joka niitä syö, joten laitan niitä kiltisti vain pöytään tarjolle. Piialla oli myös kerran kiva idea laittaa jauhelihan sekaan pilkottua kesäkurpitsaa, se maistui hyvälle!
Näistä kaikista arkisistakin ruuista olisi kiva saada teidän muidenkin versioita, jos jaksatte laittaa tulemaan, voin vaikka laittaa ne saman kuvan jatkoksi. Toisten resepteistä voisi saada kivaa vaihtelua tuttuihin arkiruokiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.