Mustikkakukko

Söin tätä herkkua ensikerran
ystäväni leipomana. Maku on ihanan rukiinen ja aito.

Alkuperäisessä ohjeessa käytetetään vain ruisjauhoja. Taikina on aika murenevaista ja siksi  laitoin mukaan hiukan venhnäjauhoja, leipomisen helpottamiseksi.






Noin 8 annosta.
250 g voita tai margariinia sulatettuna
1/2-1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja (tai 5 dl, jos käytät vain ruisjauhoja)
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinajuhoja
Täyte:
6 dl mustikoita (osta noin 400 g ja säästä jäljellejäävät vaikka puuron päälle)
2 tl perunajauhoja (perunajauhoja ei tarvita, jos teet tämän tuoreista mustikoista)
(ripaus vanilijasokeria)

1 kananmuna voiteluun

1. Sekoita taikinan ainekset keskenään
2. Vuoraa vuoka taikinalla noin 2/3 osa
3. Sekoita täytteen aineet keskenään ja laita ne vuokaan taikinan päälle
4. Leivo lopusta taikinasta leivinpaperin päällä ja vehnäjauhoja avuksi käyttämällä pyöreä kansi ja käännä kansi leivinpaperin avulla vuoan päälle. Poista ylijäävät kansipalat ja painele kansi tiukasti reunoihin kiinni.
5. Pistele haarukalla reikiä kanteen ja jos haluat tee ylijääneistä paloista koristeita kanteen. Voitele munalla ja paista  200 -asteisessa uunissa noin 40-60 min, kunnes pinta saa kauniin värin.

Tarjoile vanilijajäätelön kanssa lämpimänä.
Kuvassa mustikkakukko oli jo hyvin jäähtynyt, joten pystyin koristelemaan sen pölysokerilla.
söimme jäähtynyttä mustikkakukkoa sulaneen jäätelön kera, maistui sekin tosi hyvälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.