Tämä kiva "arki Focaccia" ohje löytyy Nalle ohrahiutale-paketista. Nämä ovat herkullisia ja tosi helppoja tehdä. Ohran tilalla voi varmaankin käyttää myös kaurahiutaleita. Tällä kertaa laitoin osaan leipäsistä kirsikkatomaatteja ja oliiveja.
10-12 kpl
3 dl Vettä
1 rkl Sokeria
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Valkosipulijauhetta (hyvää tulee ilmankin tätä)
2 dl Ohrahiutaleita
1 ps Kuivahiivaa
n. 4 dl Vehnäjauhoja
1/2 dl Rypsiöljyä
Yrttilöljy:
1/4 dl Rypsiöljyä
1 Valkosipulinkynsi (jätän usein tämän pois)
1/2 tl Rosmariinia
1. Sekoita +42 -asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen sokeri, suola ja valkosipulijauhe.
2. Yhdistä ohrahiutaleet ja kuivahiiva keskenään ja sekoita taikinanesteeseen. Ja lisää vehnäjauhot sekä rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
3. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 min.
4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa 10-12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi. Anna kohota vielä noin 30 min.
5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään
6. Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele leipästen pinta yrttilöljyllä. Halutessasi laita täytteitä oman maun mukaan. (oliivit, tomaattia, aurinkokuivatut tomaatit, ilmakuivattu kinkku, vuohenjuusto tms.)
7. Paista uunin keskitasolla noin 10 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.