
Taikina:
1/4 pkt hiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
tilkka vettä
vajaa 2 dl haaleaa maitoa
2 rkl maitoa
2 rkl oliiviöljyä
5 dl durumvehnäjauhoja tai vehnäjauhoja
Täyte:
300 g pinaattia / nokkosia
2 valkosipulinkynttä
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
250 g mozzarellajuustoa
80 g pinjansiemeniä
4 rkl timjamia silputtuna
Tarjoiluun:
Loraus hunajaa
1. Murenna hiiva kulhoon ja lisää suola, sokeri ja tilkka vettä joukkoon sekoittaen
2. Lisää vesi (2 dl), maito, öljy ja jauhot ja vaivaa huolellisesti tasaiseksi taikinaksi.
3. Aseta lämpimään paikkaan ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi
4. Huuhdo pinaatit/nokkoset ja poista keskiruodot. Ryöppää lehtiä 5-10 min kuumassa vedessä ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Purista niistä vesi pois
5. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne nokkosten joukkoon. Lisää mukaan suola ja pippuri
6. Vaivaa kohonnut taikina ja kauli siitä jauhotetulla pöydällä 2 ohutta pizzaa. Nosta pohjat pellille.
7. Peitä pohjat pinaatti/nokkosseoksella.
8. Viipaloi mozzarella ja levitä viipaleet täytteen päälle ja ripottele päälle pinjansiemenet.
9. Mausta pizzat timjamisilpulla, suolalla ja pippurilla
10. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min.
11. Lorauta valmiin pizzan päälle hunajaa ja tarjoa heti.
Tämä varmaankin onnistuisi myös pakastepinaatista, jos haluaa hiukan oikaista. Silloin pitää vain puristaa sulaneesta pinaatista kunnolla nesteet pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.