
herkulliselta maistui ja varsinkin Tommi rakastaa tätä ruokaa.
Olen tehnyt tätä monelle ystävälleni ja kaikki ovat tähän ihastuneet. Resepti on alunperin Glorian Kymmenen parasta ruokaani –sarjasta
6 linnun rintafileetä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria
1 dl vehnäjauhoja
voita tai margariinia
suolaa ja pippuria
1 dl vehnäjauhoja
voita tai margariinia
kastike:
2-4 rkl vermuttia (tai kuivaa sherryä) (On hyvää myös ilman)
2 dl kuohu tai Hyla-kermaa
2 rkl sitruunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
(parmesanjuustoraastetta)
2-4 rkl vermuttia (tai kuivaa sherryä) (On hyvää myös ilman)
2 dl kuohu tai Hyla-kermaa
2 rkl sitruunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
(parmesanjuustoraastetta)
Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu ja valele siitä puolet fileiden päälle.
Suolaa ja pippuroi palat ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista
7 minuuttia miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta. Kaada vermutti, kerma
sitruunamehu ja kuoriraaste pannuun. Valele paloja liemellä muutama kerta.
Nosta palat uuninkestävälle vadille tai vuokaan. Kaada kastike päälle. Jos
haluat, ripottele pinnalle juustoraastetta ja hauduta 225 asteisessa uunissa
muutamia minuutteja, kunnes pintaan tulee kaunis väri. Tarjoa keitettyjen
kasvisten ja riisin kera tai perunatikkupesässä.
Ruoka sopii suurellekin joukolle. Palat voi paistaa etukäteen ja kuorruttaa jo vaikka edellisenä päivänä ja laittaa uuniin juuri ennen tarjoilua. Kanan sijasta voi käyttää kalkkunaa tai broileria.
Ruoka sopii suurellekin joukolle. Palat voi paistaa etukäteen ja kuorruttaa jo vaikka edellisenä päivänä ja laittaa uuniin juuri ennen tarjoilua. Kanan sijasta voi käyttää kalkkunaa tai broileria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.