Sitruunakana Presidentti Bushin tapaan

Tätä ihanaa ruokaa söimme ensi kerran äitini tekemänä ja
herkulliselta maistui ja varsinkin Tommi rakastaa tätä ruokaa.
Olen tehnyt tätä monelle ystävälleni ja kaikki ovat tähän ihastuneet. Resepti on alunperin  Glorian Kymmenen parasta ruokaani –sarjasta

6 linnun rintafileetä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria
1 dl vehnäjauhoja
voita tai margariinia
kastike:
2-4 rkl vermuttia (tai kuivaa sherryä) (On hyvää myös ilman)
2 dl kuohu tai Hyla-kermaa
2 rkl sitruunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
(parmesanjuustoraastetta)



Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu ja valele siitä puolet fileiden päälle. 
Suolaa ja pippuroi palat ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista 7 minuuttia miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta. Kaada vermutti, kerma sitruunamehu ja kuoriraaste pannuun. Valele paloja liemellä muutama kerta.
Nosta palat uuninkestävälle vadille tai vuokaan. Kaada kastike päälle. Jos haluat, ripottele pinnalle juustoraastetta ja hauduta 225 asteisessa uunissa muutamia minuutteja, kunnes pintaan tulee kaunis väri. Tarjoa keitettyjen kasvisten ja riisin kera tai perunatikkupesässä.
Ruoka sopii suurellekin joukolle. Palat voi paistaa etukäteen ja kuorruttaa jo vaikka edellisenä päivänä ja laittaa uuniin juuri ennen tarjoilua. Kanan sijasta voi käyttää kalkkunaa tai broileria.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.