Ohje löytyi Leivotaan-lehdestä.
50 g hiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa1 rkl hunajaa
2 rkl ruokaöljyä
12-13 dl vehnäjauhoja
1. Murenna hiiva kulhoon ja liuota se kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola, hunaja, öljy ja lähes kaikki vehnäjauhot. Säästä hiukan jauhoja leivinpöydälle. Alusta taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla noin tunti.
3. Laita uuni kuumenemaan 250 asteesseen
4. Vaivaa kohonnutta taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Jaa taikina kahtia ja leivo molemmat palat patukoiksi. Jaa patukat 8 osaan ja leivo paloista pyöreitä palloja ja kauli ne ohuiksi, halkaisijaltaan noin 12 cm leiviksi.
5. Laita voitelematon uunipelti uuniin kuumenemaan ja nosta leivät kuuman uunipellin päälle ja paista niitä uunin keskiosassa 3-4 minuuttia ja anna jäähtyä leivinliinan alla.Täytä leivät oman maun mukaan.
Meillä täytteenä oli tällä kertaa jauhelihaa, salsa-kastiketta, salaattia, tomaattia ja tzatzikia.
Leivät kohoavat uunissa paistuessaan ja niihin muodostuu ontto tasku. Seuraa leipiä uunissa paistamisen aikana hiukan, jos ne alkavat ruskistua, ota pois. Leivän pinta saa jäädä vaaleaksi ja pehmeäksi.
Ruskeaksi paistuneet pitaleivät ova rapeita ja murenevat, kun niitä täytetään.
Pikkuvinkki: Lasten(ja aikuistenkin) on helppo syödä täytettyjä pitaleipiä, kun napsaiset pitaleivästä kärjen saksilla pois ja laitat täytteet kolosesta leivän sisälle. Näin täytteet pysyvät hyvin leivän sisällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.