Nizzan salaatti

Nizzan salaatti on ihanaa kesäruokaa ja välillä talvellakin on kiva palata kesän makuihin. Tämä ruokaisa salaatti pitää nälän loitolla.

Ohje Ruokaa Ranskasta Hanssin tapaan- keittokirjasta.








2-4 hlö
5 perunaa (hyvää ilman perunoitakin)
4 kananmunaa
100g vihreitä papuja
200 g vuonankaalia tai friseesalaattia
1 punasipuli
100 g kalamataoliiveja tai coctailkurkkuja
200 g tonnikalaa öljyssä
10 sardellifileetä öljyssä (jätä pois, jos et tykkää)
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl siruunanmehua
suolaa
mustapippuria

1. Kuori perunat, keitä kypsäksi ja anna jäähtyä.
2. Keitä kananmunat kypsäksi ja jäähdytä kylmässä vedessä.
3. Keitä papuja noin 5 min suolavedessä ja jäähdytä.
4. Kuutioi perunat ja puolita pavut. Huuhtele ja revi vuonankaali. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi.
5. Sekoita kulhossa perunat, pavut, vuonankaali, sipulirenkaat ja oliivit
6. Kuori ja murskaa valkosipuli, lisää öljy, sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Sekoita.
7. Kaada kastike kulhoon perunoiden ym sekaan ja sekoita.
8. Lohko tomaatit ja laikaka kananmunat puoliksi tai neljään osaan.Asettele tomaatit ja munat salaattiainesten päälle ja niiden päälle tonnikala ja sardellifileet. Pirskota päälle oliiviöljyä ja pippuria. Tarjoa rapean patongin ja kylmän roseeviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.