Jos haluaa lisää potkua, voisi laittaa
esim. pari ruokalusikallista punaista tai vihreää currytahnaa ja punaista chiliä pilkottuna. Myös pieni liraus limeä käy tähän ruokaan.
4-6 hengelle
450 g kanan fileitä suikaloituna, hunajalla maustettuna / valmiita hunajalla marinoituja suikaleita
4 dl keitettyä basmati / villiriisiä (riisiä voit lisätä enemmänkin, jos haluaa)
2 sipulia silputtuna
1 punainen paprika suikaloitunta tai kuutioituna
150 sokeriherneen palkoja
150-200 g herkkusieniä viipaloituna
500 g kookosmaitoa (yksi säilykepurkki)
2 rkl soijakastiketta
Kanafondi
Mustapippuria
1 ruukku korianteria
öljyä paistamiseen ja kanan marinointiin, jos maustat kanan itse.
1. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Paista suikaloitu ja maustettu kanan liha kauttaaltaan kypsäksi
3. Lisää sipuli, paprika, herkkusienet ja sokeriherneepalot ja kypsennä pikkuhetki
4. Lisää kookosmaito, soija, kanafondi ja hiukan mustapippuria ja sekoittele.
5. Laita viimeisenä joukkoon riisi ja tarkista maku. Lisää esim. soijaa tarvittaessa lisää. Anna ruoan kypsyä ja makujen tasaantua hetki mutta varo kypsentämästä liikaa, jotta kasvikset pysyvät rapsakoina.
6. Ripottele valmiin ruoan päälle tuoretta korianteria.
Riisin ja kanan voi halutessaan kypsentää valmiiksi etukäteen jolloin ruoka valmistuu tosi tosi nopeasti.
Ja voihan riisin jättää tästä ruoasta kokonaan pois, jos haluaa hiukan kevyemmän version.
Tässä yksi esimerkki
kanan (noin 400g) hunjamarinadista:
2
rkl sitruunamehua
3
rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1
rkl hunajaa
1
tl dijonsinappia
1
tl suolaa
0,5
tl mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Jos haluat, voit lisätä
marinadiin vielä silputtuja tuoreita yrttejä tai hiukan kuivattua yrttiä
makusi mukaan. Kääntele kokonaiset tai kuutioidut broilerin rintafileet
marinadissa ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.