
Sitten piti vain keksiä joku täyte näille koelettusille ja siitä syntyi tämä meidän muksuille maistuva kalapuikkowrap.
Tortilloja tehdessäni yllätyin miten helppoa ja nopeaa niiden tekeminen on, joten voin lämpimästi suositella näitä ihan arkiruoaksikin. Mulla meni taikinan tekemiseen ja lettujen paistamiseen 20 min.
Täytteet 4-6 hengelle
2 pakettia Kalapuikkoja
Yksi Jäävuorisalaatti
Yksi paprika suikaloituna
Tartarkastiketta (tästä linkistä pääset kastikkeen ohjesivulle)
(Tommi laittoi Sweet Chili -kastiketta ja jalapenoja ja kuulemma oli hyvää...)
12-14 tortillaa:
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
50 g voita
noin 1 1/2 dl vettä
1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa
2. Nypi pehmeä voi joukkoon niin, että taikinasta tulee murumaista.
3. Lisää haalea vesi ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja tarpeen tullen. Taikinan pitää olla helposti leivottavaa eikä se saa tarttua käsiin tai kulhoon.
4. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä pitkula ja leikkaa 12-14 osaan ja pyöritä paloista pallot
5. Litistä palloja ja kauli pyörylöiksi läpimitaltaan noin 15 cm.
(Voit tehdä paistamattomista leipäsistä pinon lautaselle ennen paistamista. Muista laittaa jauhoja leipästen väliin.)
6. Paista tortillaleipäsiä melko kuumalla pannulla ilman rasvaa vajaa minuutti kummaltakin puolelta.
7. Peitä paisetut tortillat leivinliinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä.
8. Laita tortillan päälle uunissa paistettuja kalapuikkoja, raikasta salaattia, paprikaa, jalapenoja sekä kastiketta. Kääri rullalle ja herkuttele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.