Pakkaspäivän kanakeitto

                          
Tätä ruokaisaa kanakeittoa
tykkään valmistaa
erityisesti talvella.
Pikkuisen tulinen keitto
lämmittää mukavasti
ulkoilun jälkeen.

 Neljälle:
1 rkl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
1-2 sipulia renkaina
1 tl jauhettua korianteria
2 isoa porkkanaa ohuina tikkuina
300 g broileria ohueksi suikaloituna
2 rkl tomaattipyrettä
12 dl kuumaa kanalientä
100 g putki tai simpukkapastaa
100 g mozzarella-juustoa kuutioituna
2 rkl silputtua oreganoa
1 tl cayannepippuria, ripaus suolaa
1. Kuumenna öljy kattilassa ja paista kanasuikaleisiin kiva väri pintaan, mausta kevyesti suolalla.
2. Lisää joukkoon valkosipuli ja sipuli ja sekoittele noin 2 minuuttia. 
3. Ripottele joukkoon korianteri ja lisää porkkanat ja ruskista keskilämmöllä vielä noin 3 min.
4. Lisää tomaattipyre ja kuuma kanaliemi. Kiehauta.
5. Lisää pasta ja anna kiehua niin, että pasta kypsyy. tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
6. Lisää keittoon oregano, mozzarellakuutiot ja cayannepippuri.
7. Tarjoa heti höyryävän kuumana rapeakuorisen leivän kanssa.

Tällaiset pastakeitot pitää tarjota heti, sillä pasta turpoaa liemessä ja muuttuu kurjan vetiseksi. Jos aiot syödä keittoa myös seuraavana päivää, keitä pasta erikseen ja laitaa sitä lautasen pohjalle ja sitten höyryävää keittoa päälle. Näin keittoa voi hvyin säilyttää ja syödä seuraavanakin päivänä. Sama juttu tuon keiton sekaan laiettavan mozzarellan kanssa. Sehän hiukan sulaa kuumassa keitossa, joten sekin kannattaa pudottaa vasta lautasella keiton sekaan, jos meinaa lämmittää keittoa myöhemmin uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.