Parsakaali-sinihomejuustokeitto

Vuosia sitten söin työnantajani vaimon tekemää  ihanaa, samettista keittoa ja viimeaikoina olen miettinyt osaisinko valmistaa lähimainkaan samanlaista itse.

Eräänä päivänä selailin keittokirjojani ja  löysin reseptin, josta rohkaistuneena päätin valmistaa keitosta oman version ja herkulliselta maistui!




4 hengelle
1 kg parsakaalia (talvella pakasteesta, kesällä tuoretta)
8 dl vettä
1 kanafondi
150 g sinihomejuustoa
3  kypsää päärynää
Koristeluun
Ruisnäkkäriä / hapankorppuja
Sinihomejuustoa murustettuna

1. Keitä vesi ja lisää siihen kanafondi
2. Lisää liemeen parsakaalin nuput ja kuorittu varsi pilkottunasekä kuorittu ja pilkottu päärynä ja keitä noin 3-4 minuuttia, kunnnes parsakaali on kypsää mutta vielä kirkkaan vihreää.
3. Soseuta keitto sileäksi ja lisää tässä vaiheessa 100 g sinihomejuustoa sekaan. Tarkista maku ja koostumus ja lisää tarvittaessa hiukan vettä, suolaa ja mustapippuria. Kuumenna keitto vielä kunnolla ennen tarjoilua.
4. Kaada keittoa tarjoilukulhoihin ja murusta hapankorppua ja sinihomejuustoa pinnalle. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.