Kinkkuhyrrät

Näiden suolaisten herkkujen ohjeen nappasin aikoinaan Kinuskikissan blogista. Parhaimmillaan nämä ovat leivontapäivänä. Jos kuitenkin leivot ne edellisenä päivänä voit lämmittää kinkkuhyrräsiä uunissa hetken folion alla ennen tarjoilua.

Noin 17 kpl
1 pkt voitaikinaa (n. 500 g)
Täyte:
175 g vähärasvaista palvi/savukinkkua
½ paprikaa
1 pieni tai ½ isoa purjoa
2 ½ dl emmental-juustoraastetta
mustapippuria
Pinnalle:
1 muna
1 ½ dl emmental-juustoraastetta

1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä.
2. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi paloiksi ja purjo pieneksi silpuksi
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (n. 30 x 40 cm).
4. Ripottele taikinalevylle kinkku, paprika, purjo ja juustoraaste. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria.
5. Rullaa taikina tiiviksi paketiksi ja nipistä saumakohta hyvin umpeen. Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi.
6. Laita hyrrät pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
7. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.