Ensimmäisen kerran näin tämän ohjeen ruokablogissa Leipoi lepoi ja kuvien perusteella eihän näitä voinut vastustaa. Isänpäivänä herkuteltiin näitä ensimmäisen kerran ja nyt toistamiseen mummin synttäreillä.
Tällä ohjeella tulee yksi vuuallinen, josta tulee n. 12-15 palaa. Brownies ovat aika tuhteja, joten kovin isoja paloja ei kannata leikata.
Brownie-taikina
200g voita
200g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaniljarahka-seos
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Laita uuni 175 asteeseen.
2. Sulata kattilassa voi ja suklaa, anna seoksen jäähtyä.
3. Sekoita munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Kaada suklaa ohuena norona vaahtoon koko ajan sekoittaen.
5. Lopuksi sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
6. Tee vaniljarahkaseos sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
7. Kaada Brownie-taikinasta 2/3 osa leivinpaperilla vuorattuun kulhoon.
8. Kaada päälle vaniljarahkaseos ja lopuksi loput Brownie-taikinasta. Viiltele veitsellä kerroksia sekaisin.
9. Paista uunissa 35-40 min ja anna jäähtyä.
HUOM! Leikkaa paloiksi vasta kun taikina on jäähtynyt hyvin, muuten browniet eivät pysy kasassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.