Railin Rahkapiirakka



Tässä vielä lisää herkkuja Isomummin 80-vuotis synttäreiltä.
Tämä lapsuudesta tuttu herkku
on ihanan mehevä sisältä ja päältä rapea.

Taikinassa on aika paljon sokeria mun makuun. Seuraavan kerran teen vähemmällä sokerimäärällä.




Pohja:
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilijasokeria
250 g sulatettua voita
1 lasi piimää
1 muna
Täyte:
2 prk rahkaa
2 munaa
1 lasi sokeria
2 5l vanilijasokeria (+ tilkka sitruunamehua)


1. Valmista ensin pohja: Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vanilijasokeri ja sulatettua voi murumaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Llisää toiseen puoleen piimä ja muna. Levitä piimällinen osa taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille. Säästä toinen osa taikinasta muruksi piirakan päälle.
3. Tee täyte: sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos piimätaikinan päälle.
4. Ripottele loppu taikina murumaisena piirakan pinnalle.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 min.
6. Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

Tämä piirakka sopii hyvin tarjottavaksi isollekkin porukalle ja voi leipoa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Tuli mieleeni myös pieni tuunausvinkki: Taikinan ja rahkatäyetteen väliin voisi hyvin laittaa esim. säilykepersikoita, omenaa, raparperia, mustikoita tai vaikka puolukoita. Tuoreet marjat ihan sellaisenaan, pakastemarjoihin ripottelisin hikan perunajauhoja ja sitten rahkatäyte ja murutäyte päälle ja uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.