Kanaraguu

Murea, helppo ja tosi herkullinen kanaruoka ilman kermaista kastiketta.

Resepti löytyy Kokataan yhdessä italialaista- kirjasta ja alkuperäisessä ohjeessa ruoka tehdään lampaan lihasta. Meillä sattui olemaan kanaa ja tilkka valkoviiniä  ja huomasin, että reseptin maut sopisivat varmasti myös kanan lihan kanssa....hyvää tuli ja ihanan kevyttä pelkän salaatin kera.




Neljälle tosi nälkäiselle:
(jos tarjoat lisäkkeenä pastaa, paistettua polentaa tai riisiä tms. niin ruoasta riittää 6-8 hengelle)

1 kg kananrintafilettä / Lampaanlihaa
6 valkosipulinkynttä
2 sipulia
4 oksaa tuoretta rosmariinia
4 oksaa tuoretta timjamia
1/2 ruukku tuoretta meiramia tai oreganoaä
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä (tein puolikuivasta, koska sitä oli jääkaapissa ja hyvin toimi sekin)
suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Leikkaa lihasta suuret rasvapalat ja jänteet pois. Paloittele liha sopiviksi suupaloiksi.
2. Kuori valkosipuli ja sipuli j apiko ne oikein hienoksi. Nypi yrittien lehdet varsista ja hakkaa tai silppua ne pieneksi
3. Laita liedelle haudutuskattila. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen voita ja oliiviöljyä ja paista kovassa lämmössä puolet lihasta niin, että ne saavat kauttaaltaann kauniin värin. Laita lihapalat syrjään ja paista toinen annos lihaa samalla tavalla ja siirrä nekin syrjään hetkeksi.
4. Kuullota valkosipulia ja sipulia hetki sekoitellen. Laita lihat sekaan ja kaada mukaan etikka ja viini. Sekoita mukaan myös yrtit ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
5. Käännä lämpö pienelle ja hauduttele lihaa hiljalleen noin tunti kannen alla, kunnes se on mukavan mureaa.
Sekoittele ruokaa hauduttamisen aikana silloin tällöin ja jos neste on kokonaan kadonnut,.lisää viiniä tai vettä.
6. Tarkista maku ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile rapean leivän, uunitomaattien ja salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.