Lasagne


Tuhtia talviruokaa, josta riittää syömistä monelle nälkäiselle. Teen yleensä lasagnen ilman ohjetta mutta välillä on kiva tehdä ihan reseptin mukaan.

9 lasagnelevyä
noin 300 g mozzarella-juustoa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia pieneksi kuutioinuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl oreganoa (kuivattua)
1 rkl basilikaa (kuivattua)
1 ruukku tuoretta basilikaa
3 rkl tomaattisosetta
500 g vähärasvaista jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa 
6 dl kevyt maitoa
25 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
250 g raastettua cheddar, parmesaani tai pecorino- juustoa.

1. Valmista ensin jauhelihakastike. Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä sipulia 3-5 min. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä minuutin ajan. Lisää yrtit ja liha. Paista liha kypsäksi ja lisää tomaattisose, sekoittele. Lisää vielä tomaattimurska ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hauta kannen alla hiljaa poristen ainakin puolisen tuntia.
2. Valmista tällä aikaa juustokastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Ripottele kattilaan jauhot, sekoita voin kanssa sekaisin ja kypsennä noin 1 min. Lisää maito pienissä vatkaten kastiketta keskilämmöllä, kunnes se sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes se on sulanut. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Nosta syrjään.
3. Voitele noin 2 litran suorakaiteen / soikea uunivuoka. Lusikoi pohjalle kolmasosa tomaattikastiketta. Laita seuraavaksi neljännes juustokastiketta ja sen päälle 3 lasagnelevyä.
4. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta, viimeisenä lasagnelevykerros. Peitä lasagnelevyt juustokastikkeella. Paista 200 asteessa noin 30 min ja lisää pinnalle mozzarellajuuston viipaleita. Jatka paistamista vielä noin 30 min. Heitä valmiin lasagnen päälle kourallinen tai pari tuoretta basilikaa. Tarjoa vihreän salaatin kera.

Tämä ohje on Pasta ruoat-keittokirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.