Porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku, jonka maku vain paranee, kun sitä säilyttää pari päivää jääkaapissa.

Tässä ohjeessa on se kivaa, että margariinin/voin tilalla käytetään ruokaöljyä, joten herkuttelija voi ajatella, että tämä on oikein terveyskakkua...

Resepti Kevyttä Hyvää-keittokirjasta.




Tämän ison kakun leipomiseen on oikeastaan syypäänä Maria, joka tuossa taannoin haaveili leipovansa porkkanakakkua ja siitä minäkin sitten intouduin....

12-14 palaa
3 dl rypsiöljyä (alkuperäisesä ohjeessa käyetään maissiöljyä mutta rypsiöljylläkin onnistui tosi hyvin)
3 dl sokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
8 dl, noin 500 g hienoksi raastettua porkkanaa
2 1/2 dl karkeaksi rouhittuja saksan- tai hasselpähkinöitä
Kuorrutus
400 g tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
3 rkl hunajaa
(kuorrutusta tuli mielestäni aika paljon, enkä käyttänytkään tuosta määrästä kaikkea kakun päälle, mutta sehän on ihan makuasia miten paksusta kuorrutteesta pitää.)

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen
2. Voitele ja jauhota noin 2 litran vetoinen irtopohjavuoka
3. Vatkaa heti öljyä ja sokeria. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
5. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät
6. Kaada vuokaan ja kypsennä noin tunti. Anna jäähtyä kunnolla.
7. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kuorrutus kakun päälle ja laita kakku viileään ainakin tunniksi tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.