Fetajuustoa ja kasviksia uunissa
Terveellistä ja hyvää!
Ihana lisäke, joka valmistuu mukavasti uunissa isollekkin porukalle. Hiukan pilkkomista ja loppu valmistuu kuin itsestään.
Ohje on muunnelma Kevyttä hyvää -keittokirjasta.
Kuudelle:
1 kg perunoita (Perunat voi hyvin jättää pois ja korvata muilla kasviksilla)
1 kokonainen valkosipuli
1 kesäkurpitsa
3 tomaattia tai pari kourallista kirsikkatomaatteja
2 paprikaa
250 g Fetajuustoa
Yksi ruukku tuoretta basilikaa / oreganoa
4 rkl provencen yrttiseosta
Oliiiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Pese perunat juuresharjalla ja lohko pieniksi suupaloiksi
3. Kuori valkosipulin kynnet ja paloittele kesäkurpitsa ja paprika ja
lado perunalohkojen kanssa uunipellille leivinpaperin päälle
4. Pirskota päälle oliiviöljyä ja sirottele päälle yrttiseosta, sekoittele hiukan
5. Laita pelti uuniin noin 20-30 minuutiksi
6. Leikkaa tomaatit ja fetajuusto lohkoiksi ja lisää kasvisten joukkoon, sekoita hiukan
7. Laita vuoka uudelleen uuniin noin 10-15 minuutiksi, kunnes kasvikset ovat kypsiä
8. Revi valmiin kasvispaistoksen päälle basilikaa / oreganoa ja tarjoa heti.
Hyvää lihan kanssa tai sellaisenaan vaikka Tzazikin ja rapean leivän kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.