Teen aika harvoin muffinsseja mutta silloin kun teen käytän yleensä tätä hyvää ja mehevää perusohjetta, jota voi muunnella oman maun mukaan lisäämällä taikinaan pähkinöitä, suklaarakeita, marjoja tai vaikka banaania.
Makuvaihtelua saa myös vaihtamalla ranskankerman vaniliijalla tai sitruunalla maustettuun rahkaan.
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria tai fariinisokeria
2 munaa
200 g ranskankermaa 18 % tai maustettua rahkaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kaardemummaa
2 1/2 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri kevyesti. Vatkaa mukaan kananmunat ja lisää joukkoon myös ranskankerma/rahka.
2. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon.
3. Sekoita nopeasti tasaiseksi takinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin.
4. Paista 200 asteessa noin 12 min, kunnes pintaan tulee kaunis väri.
Jos laitat mukaan pähkinöitä / suklaarakeita niin sopiva määrä on noin 1-1 1/2 dl.
Marjoja voi laittaa noin 200 g
Kaardemumman voi korvata vaikka kanelilla tai piparkakkumausteella.
Tämä ohje on syntynyt omia aikojaan useiden reseptien yhdistelmällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.