Unelman pehmeä valkosuklaakakku, Yksikin pala riittää, herkkusuut ottavat toisenkin....
Koristella voi oman maun mukaan ja
kesällä mansikoiden kanssa aivan mahtava tarjottava.
Resepti on hienosta Fazerin-suklaakirjasta, jonka sain Tommilta ja joka on täynnä ihania ohjeitä. Tämä oli ensimmäinen kokeilu.
Pohja:
150 g digestive keksejä
60 g hasselpähkinöitä
75 g voita
1 rkl fariinisokeria
Täyte:
200 g Fazerin valkoinen Blocksuklaa
250 g paksua maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
Muutama ananaskirsikka
1. Murenna keksit ja pähkinät karkeaksi muruksi. Ei haittaa vaikka jäisi vähän isompiakin sattumia pureskeltavaksi.
2. Sulata voi ja lisää fariinisokeri. Sekoita sekaan keksipähkinämuru ja painele seos halkaisijaltaan 24 cm olevan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Ja laita hetkeksi jääkaappiin.
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita sekaan jogurtti/ranskankerma
4. Vaahdota kerma ja kääntele se varovaisesti suklaasekokseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua marjolla tai hedelmillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.