Seikkailijan teeleipä

Tämän leipäsen ohjeen kohdalta on erään leivontakirjan sivu kulunut ja aivan pienten rasvaisten sormenjälkien peitossa, sillä lapset haluavat vähän väliä leipoa teeleipiä väli- tai iltapalaksi.

Alkuperäisessä ohjeessa käytetään tavallisia vehnäjauhoja mutta korvaan ne yleensä graham täysvehnäjahoilla, jotta leivistä tulisi terveellisiä ja kuitupitoisia. Ja kyllä täysjyväjauhoista tulee makuakin mukavasti lisää!



5 dl kaurahiutaleita
4 dl graham täysjyvävehnäjauhoja (Tai 3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja. Tai 4 dl vehnäjauhoja)
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
4 dl maitoa
100 g sulatettua vähäsuolaista voita tai leivontamargariinia
2 dl porkkana- tai juustoraastetta

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
2. Sekoita kaikki aineet keskenään annetussa järjestyksessä. (taikina saa jäädä tahmeaksi ja tarttuvaksi) Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla ja taputtele taikinasta jauhotetuin käsin pieniä leipäsiä pellille. Tai tee kaksi isoa. Leikkaa taikinapyörällä osiksi ja pistele haarukalla muutamia reikiä leivän pintaan.
3. Paista leipiä 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin värin pintaan. Anna jäähtyä ja taita palat leikkausviivoja pitkin. Leivät sopivat  hyvin kylmän maidon tai iltateen seurana. Päälle voit ripsauttaa vaikka hilloa tai syödä ihan sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.