Tämän täyteläisen suklaatortun ohjeen nappasin uudesta Maku-lehdestä. Tässä Chilin ja suklaan yhdistelmä toimii tosi hyvin.
Tämä kakku ei ole kovin makea ja on enemmän aikuiseen makuun.
Älä pelästy pitkää aine- ja ohjelistaa. Se vain hämää, vaikka vaiheita on paljon on torttu helppo ja aika nopeakin valmistaa.
POHJA:
150 g Suolatonta voita
4 dl Vehnäjauhoja
1 1/4 dl (50g) Mantelijauhetta
1/2 Sokeria
1 muna
KERMATÄYTE:
200 g Ranskankermaa (18 % rasvaa)
2 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 muna
SUKLAATÄYTE:
150 g chilisuklaata (esim. Fazerin Thin Maya) tai mikä tahnsa tumma, 70-80 % suklaa.
1 rkl voita
3/4 dl vettä
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1-2 rkl maitoa (ohjeessa käytettiin alkoholia, korvasin sen maidolla)
(halutessasi voit siis laittaa maidon tilalle rommia, konjakkia tai muuta väkevää alkoholia)
KORISTEEKSI:
Ananaskirsikoita, rypäleitä ja Chlihiutaleita
1. Nypi pehmeä voi, jauhot, mantelijauhe ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 26 cm) leivinpaperilla. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja korkealle reunoille noin 3-4 cm korkeudelle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin puolisen tuntia. Pistele haarukalla pohja täyteen reikiä ja paista 175-asteisessa uunissa noin 15 min.
2. Sekoita ranskankerma, sokerit ja muna tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja jatka paistamista uunissa noin 20 min. Anna jäähtyä.
3. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita voimakkaasti. Sekoita tarvittaessa vielä lisää vettä, kunnes seos on tasaisen kiiltävää.
4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset vähän jäähtyneeseen suklaaseen ja sekoita voimakkaasti. Vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Sekoita maito (alkoholi) ja valkuaisvaahto varovasti käännellen suklaaseokseen. Levitä valmis täyte pohjan päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Koristele juuri ennen tarjolle nostamista.
Tästä ohjeesta tuee mieleen vaikka kuinka monta eri makuvariaatiota. mitä olisi kiva kokeilla. Ensimmäisenä mieleen tuli, että pohja voisi toimia hyvin myös juustokakuista tutulla keksipohjalla, jolloin pohjaa ei tarvitsisi esipaistaa. Käyttäisi uunissa vain sen verran, että alin kerros hyytyy. Keksipohjan myötä tortun rakenne hiukan kevenisi ja tulisi kivaa rapeutta. Jos haluaa, että torttu maistuu paremmin myös perheen pienimmille voisi sen tehdä vaikka maitosuklaasta, jolloin maku on miedompi ja pehmeämpi. Muita makuvaihtoehtoja voisi olla minttusuklaa, geisha tms.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.