Kun kinkku alkaa kyllästyttää....
Tämä ihanuuden ohje löytyi Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä.
Söin itse paistetun vuohenjuuston kanssa mutta toimisi hyvin lampaan tai naudanlihan lisäkkeenä vaikkapa Tzazikin kanssa.
Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen uunissa paahdettuja tomaattteja ja pinaattia ja ne sopivat hyvin makuihin.
Lisäkkeeksi noin 4 hengelle
2 1/2 dl vettä
2 rkl öljyä
Kanafondi / 1/2 tl suolaa
2 1/2 dl kuskus ryynejä
1 rkl voita
tuoretta minttua tai muuta yrttiä oman maun mukaan.
1 dl rusinoita
1/2 - 1 dl saksanpähkinöitä
Pari kourallista kirsikkatomaatteja
3 isoa kourallista pinaattia
1. Halkaise kirsikkatomaatit, aseta pellille, ripsauta päälle öljyä, suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria.
Paahda tomaatteja uunissa 200-220 asteessa noin 20 min.
2. Jos laitat pinaattia: revi pinaatista kovat ruodot pois ja hauduta pinaattia pannulla hetki voin kera.
3. Kiehauta vesi, öljy, suola/kanafondi. Ota vesi pois liedeltä ja lisää kuskus veteen. Sekoita kuskusta haarukalla niin, että ryynit irotavat toisistaan. Lisää 1 rkl voita ja sekoita.
4. Silppua minttu/muu yrtti. Lisää kuskusiin pinaatti, minttu, rusinat ja pähkinät
5. Lämmitä seos vielä kuumaksi ja tarjoile lampaan- tai naudanlihan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.