Lohikeitto
Joulupäivän oli tarkoitus tehdä Lohiseljankaa äidin ohjeen mukaan mutta, kun rupesin ruokaa tekemään huomasin, että kaikki juurekset ja vihannekset, jotka ruokaan kuuluivat olivat unohtuneet kauppalistalta, joten oli pakko tehdä keitto mukaillen seljankan ohjetta aineksista, jotka kaapista löytyi.
Loppu hyvin, kaikki hyvin, keitosta tuli tosi maukasta.
Neljälle:
500 g lohta
4 rkl tomaattipyreetä
2 tl timjamia
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 laakerinlehti
2 kalafondia
1,5 l vettä
5-6 perunaa
noin 20 paprikatäytteistä oliivia halkalistuna
pikkupurkki kapriksia liemineen
2 purkkia smetanaa
Iso loraus valkoviiniä
Pari kierrosta mustapippuria
1. Kuori ja kuutioi perunat. Laita kiehuvaan veteen ja lisää joukkoon kalafondit
2. Lisää joukkoon tomaattipyre, timjami, hienonnettu valkosipulin kynsi, laakerinlehti ja anna kiehua
noin 20 min niin, että perunat ovat lähes kypsiä
3. Suolaa lohi keveyesti. Paloittele ja laita perunoiden joukkoon kiehumaan.
4. Lisää mukaan halkaistut oliivit sekä kaprikset ja smetana. Anna kiehua noin 5-10 min niin, että lohi kypsyy.
5. Lorauta mukaan valkoviiniä ja pyörytä pari kierrosta mustapippuria ja tarkista maku.
Tarjoile rapean vaalean leivän ja valkoviinin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.