Vanhanajan Piparit

Paistelimme Isomummin ja lasten kanssa pipareita ja Isomummi totesi, että nämä maistuvat oikein kunnon vanhanajan pipareilta. Itsekkin tästä ohjeesta pidän. Mielettömän helppo taikina tehdä ja myöskin leipoa.

Ohjeen olen napannut kotitalouden kirjasta, jonka olen saanut, kun muutin omaan kotiin.



  

Noin 4-5 pellillistä:
125 g voita
3/4 dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1/2 tl kaardemummaa
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
1 dl mantelijauhetta
4 dl vehnäjauhoja

1. Mittaa suureen kattilaann margariini, siirappi, sokeri, ja mausteet. Kiehauta ne puuhaarukalla sekoittaen.
2. Sekoittele seos haaleaksi ja mantelihauhot ja niiden päälle muna ja sekoita hyvin
3. Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää ne kattilaan, sekoita.
4. Laita taikina kelmun päälle ja muotoile litteäksi ja anna jäähtyä kunnolla. Ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.
5. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6-10 min, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Sen verran olen tätä ohjetta muuttanut, että jätin pomeranssinkuori-mausteen pois ja laitoin kaardemumman sen tilalle. Lisäsin myös mantelijauhon. Alkuperäisessä ohjeessa oli siis kaardemumman tilalla 1 tl pomeranssinkuorta eikä ollenkaan mantelijauhoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.