Helppoja suolapaloja alkuruoaksi tai illanviettoon.
Näitä leipäsiä tehdessä uunista tulee niin herkullinen tuoksu, että saa varoa, ettei herkuttele leipiä heti ilman täytteitä...ovat muuten hyviä sellaisenaan keiton tai salaatin kera!
Leipäset:
16 viipaletta maalaispatonkia
1 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
iso kourallinen tuoretta basilikaa
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen
2. Sekoita oliiviöljy, murskattu valkosipuli ja ja basilika. Levitä seos patonkiviipaleille ja paahda uunissa muutama minuutti, kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä.
Avokadotäyte: ( 8 viipaletta)
3 avokadoa
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
suolaa, pippuria
kourallinen kirsikkatomaatteja
koristeeksi basilikanlehtiä
1. Soseuta avokadot haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja mausteet.
2. Kuutioi tomaatit
3. Nosta jokaiselle leivälle avokadotäytettä ja laita päälle muutama tomaattikuutio. Koristele basilikalla.
Fetatäyte (8 viipaletta)
100 g fetajuustoa
1-2 rkl tuoretta timjamia
1 rkl ruoanvalmistusjugurttia (esim. Valion turkkilainen jugurtti)
Oliivihakkelus fetatäytteen päälle:
Kourallinen kirsikkatomaatteja
1 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
2 rkl hienonnettuja auringossa kuivattuja tomaatteja
1. Sekoita fetajuusto, silputtu timjami ja jugurtti tahnaksi.
2. Kuutioi tomaatit, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit
3. Laita leipäviipaleelle nokare fetatäytettä ja nosta päälle hiukan oliivihakkelusta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.