Onni usein toivoo, että tekisin lihapullaruokaa ilman kastiketta, joten alkuviikon kunniaksi päätin toteuttaa pikkumiehen toiveen.
Tein lihapullat tosi simppelistä taikinasta ilman mitään erityisiä mausteita mutta halusin spagettiin kuitenkin mehevyyttä ilman kastiketta, joten päädyin tekemään spagetin samalla tavalla kuin tekisin Spaghetti alla garbonaran, nyt vain ilman valkosipulia ja pekonia.
Hyvää pikaruokaa!
Lihapullat:
400 g Paistijauhelihaa tai Sikanautaa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl rypsi tai oliiviöljyä
1 vaalea leipäviipale murustettuna / pari ruokalusikallista korppujauhoja
1 tl suolaa
Ripaus mustapippuria
2 tl oreganoa (mausta oman maun mukaan)
Lihapulliin voi laittaa myös esim.
sipulia, valkosipulia
2 rkl dijon sinappia
2-4 rkl erittäin hienoksi leikkattuja auringossa kuivattuja tomaatteja
Oliivihakkelusta
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyöritä taikinasta pieniä lihapullia. Paista keskilämmöllä kauniin värisiksi.
Spaghetti neljälle vatsan täydeltä:
500 g spagettia
3 kananmunaa
5-6 rkl kermaa
1 dl vasta raastettua parmesaania/pecorinoa
suolaa, mustapippuria myllystä
(jos haluat valkosipulia niin 1 kynsi riittää)
1. Keitä spagetti suuressa kattilassa väljässä vedessä, laita keitinveteen noin 1 rkl suolaa.
2. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja juustoraaste
3. Valuta kypsä spagetti ja sekoita kermaseos spagetin sekaan ja sekoita huolellisesti. Mausta mustapippurilla ja halutessasi valkosipulilla.
4. Sekoita paistetut lihapullat spagetin sekaan ja annostele lautaselle. Ripsauta päälle persilijaa ja parmesaania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.