Teen mielelläni ruokia, joista voi perheen aikuiset halutessaan syödä hiukan kevyemmän version kuin lapset. Jauhelihapihvit ovat helppoja tehdä ja niitä voi syödä hyvin salaatin/vihannesten kera, kun lapset popsivat pihvit perunoiden kanssa.
Löysin tämän ohjeen Lasten kanssa keittiössä- kirjast.
Pihvit olivat oikein hyviä ja kivaa vaihtelua tavallisille jauhelihapihveille. Taikina jäi aika tahmeaksi ja mulla on hiukan huono paistinpannu, joten lisäsin ensimmäisen paistoerän jälkeen taikinaan jonkin verran korppujauhoja ja lorauksen rypsiöljyä ja se toimi hyvin,. Pihvit pysyivät paremmin kasassa eivätkä tarttuneet paistettaessa. Voi olla, että hyvällä pannulla ei näitä muutoksia edes tarvita.
1 kananmuna
1/2 dl kermaa
2 rkl etikkakurkkujen lientä
1 tl suolaa
3 keitettyä perunaa
1 dl etikakkurkkua raasettunanoin 150 g pinaattia
100 g fetaa
Paistamiseen
Voita ja rypsiöljyä
Kermaviilikastike
1 purkki kermaviiliä
1 rkl Dijon sinappia
Loraus hunajaa (noin 1 rkl) maun mukaan1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 rkl valkoviinietikkaa
2 kananmunaa hienonnettuna
1. Hiennonna kananmunat ja jätä 1/3 osa kastikkeen koristelua varten. Sekoita kermaviilikastikkeen kaikki ainekset keskenään ja laita jääkappiin odottamaan tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua kananmunasilpulla (ja tillillä/persilijalla/ruohosipulilla, jos kaapista sellaista löytyy).
2. Sekoita huoneenlämöiseen jauhelihaan muna, kerma, etikkakurkkujen liemi ja suola
3. Kuori ja raasta perunat ja lisää seokseen
4. Raasta etikkakurkut erittäin hienoksi ja purista niistä ylimääräinen neste pois. Lisää seokseen. Ja vaivaa taikinaa tasaiseksi ja kiinteäksi
5. Revi pinaatti pieneksi / leikkaa saksilla hienoksi silpuksi ja paista hetken aikaa voissa pannulla. Lisää seokseen.
6. Murenna feta ja vaivaa taikinaa vielä hetki.
7. Muotoile taikinasta pihvejä. Laita pannulle voita ja rypsiöljyä ja paista pihvit keskilämmöllä kauniin värisiksi. Pyyhi pannua paistamisen välissä. Tarjoa pihvit kermaviilikastikkeen ja perunamuusin/raikkaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.