Katkarapukasari

Tämä ruoka lämmittää kylmänä talvipäivänä ulkoilun jälkeen.

Meidän lasten suut eivät vielä tykkää tulisesta ruoasta ja siksi tämä Äidiltä saatu ohje on jäänyt unholaan.
Nyt lapset olivat hoidossa ja päätin yllättää mieheni, sillä tämä ruoka on aikoinaan sujahtanut suoraan hänen sydämeen.





Ruoka on helppo, nopea ja edullinen tarjota isommallekkin porukalle.
Ja tätä tehdessä keittöön leviää aivan mahtava tuoksu!

Neljälle:
2 rkl öljyä
1 tl currya
1/2-1 tl Cayenne-pippuria jauhettuna
1-2 valkosipulinkynttä
1 purkki tomaattipyrettä
1-2 rkl soijakastiketta
2-3 dl creme fraichea
Katkarapuja 400-600 g

1. Hienonna valkosipuli.
2. Kuumenna öljy wokissa tai pannulla ja kuulota sipulit ja Curry sekä Cayenne-pippuria hetki.
3. Lisää tomaattipyre, soijakastike sekä ranskankerma
(tässä vaiheessa kastike voi vaikuttaa aika paksulta mutta ei hätää, kun pakastekatkaravut lisätään liemi ohenee sopivaksi)
4. Tarkista maku ja lisää lopuksi katkaravut, kiehauta mutta älä keitä pitkään jottei ravut sitkisty.

Tarjoa höyryävän kuumana basmatiriisin ja rapean leivän kanssa.
Mari tekee tätä kasaria koko perheelle niin, että laittaa ihan vain hitusen tai ei ollenkaan Cayannepippuria ja hyvin maistuu lapsillekkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.