Tällä kertaa päädyin kuitenkin tekemään sämpylätkin itse ja pieni vaiva palkittiin ihanan rapeakuorisilla sämpylöill, jotka olivat pehmeitä sisältä.
Sämpyläohjeen löysin Leivotaan-lehden syyskuun numerosta.

Hampparisämpylät 14-16 kpl
3 dl maitoa
2 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
12-13 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
muna
seesaminsiemeniä
1. Sekoita maito ja vesi. Lämmitä neste kädenlämöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada hiukan lämmintä vesimaitoa päälle. Sekoittele niin, että hiiva liukenee nesteeseen. Lisää loput lämpimästä nesteestä sekä suola, sokeri ja niin paljon vehnäjauhoja, että taikinasta tulee tasaista eikä se tartu kulhoon ja käsiin. Anna taikinan kohota liinan alla 30 min.
2. Alusta taikina jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahteen osaan ja rulla osat pitkulaisiksi patukoiksi. jaa patukat 7-8 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota noin 15 min.
3. Laita sämpylöiden päälle leivinpaperi ja paina sämpylöitä toisella uunipellillä littanaksi. Ota pelti ja leivinpaperi sämpylöiden päältä ja anna kohota vielä 30 min. Ja laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
4. Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
5. Paista uunissa 250-asteessa keskitasolla, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä, noin 6-8 min.
![]() |
Lasten oma kerroshamppari |
Pihvit:
1 kg jauhelihaa
2 tl suolaa
2 kananmunan keltuaista
Mustapippuria myllystä
1 rkl oliivi-tai rypsiöljyä
(+ muita mausteita oman maun mukaan)
1. Sekoita ainekset keskenään ja muotoile pihivit ja paista.
2. Täytä hampparit oman maun mukaan ja herkuttele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.