Kun tekee mieli hiukan Thai-makuja teen usein tätä nopeasti valmistuvaa keittoa. Alkuperäistä ohjetta Maku-lehdestä olen tuunannut milloin mitenkin lisäämällä mukaan kasviksia oman maun mukaan.
Tämä keitto toimii hyvin myös kasvisversiona!
Neljälle:
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 cm tuoretta inkivääriä
400 g broilerin rintafileetä
1 punainen paprika suikaloituna
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl currytahnaa
4 dl kookomaitoa
4 dl kanalientä kanafondista
4 dl tuoretta salaattipinaattia
2 rkl limettimehua
1-2 rkl kalakastiketta tai soijaa
(nuudeleita tai riisiä)
1. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri
2. Suikaloi broilerin rintafilee
3. Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerinsuikaleisiin kaunis väri. Lisää sipulit, inkivääri ja punacurry kattilaan. Jatka paistamista hetki ja kaada kookosmaito ja kanaliemi joukkoon.
6. Anna keiton porista keskilämmöllä, kunnes broilerinsuikaleet ovat kypsiä. Lisää sitten paprikasuikaleet ja revitty pinaatti
7. Mausta limettimehulla ja kalakastikkeella. Tarkista maku ja tarjoa höyryävän kuumana. Jos haluat ruokaisamman version tarjoa lisänä riisiä tai nuudeleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.