Tabbouleh-salaatti



Raikas lisäke, jonka kanssa söimme kanavartaita. Sopisi hyvin myös vaikka lampaanlihapyöryköille jonkun kivan jugurttipohjaisen kastikkeen kera. Tämä salaatti  sopisi myös hyvin noutopöytään.
Ohjeen löysin Maku-lehdestä.

 4 annosta
2 dl bulguria 
100 g persilijaa
50 g tuoretta minttua 
1 kpl punasipulia (hienonnettuna)
1/2 kpl kurkkua (hienonnettuna)
2 kpl tomaattia (kuutioituna)
1 dl sitruunamehua (laita sitruunamehua salaattiin pikkuhiljaa maistellen niin)
3 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1. Kypsennä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele keitetyt vehnänjyvät kylmällä vedellä ja jätä ne siivilään valumaan.
2. Hienonna yrtit. Kuori kurkku, poista siemenet ja kuutioi se. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi ne.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna salatin tekeytyä hetki kylmässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.