Kesäkurpitsaveneet

Edullinen ja helppo ruoka isommallekkin porukalle.

6 kpl
3 Kesäkurpitsaa
Noin 200 g  paistijahelihaa
Reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
Kourallinen basillikan lehtiä
Suolaa
Pippuria
Loraus punaviiniä
12 viipaletta mozzarellajuustoa / juustoraastetta


1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen
3. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Halkaise keskeltä kahtia ja vieä pituussuuntaan kahtia, jotta saat "veneitä" .
Koverra kesäkurpitsat pikkulusikalla. Säästä sisus täytettä varten. Lado kesäkurpitsaveneet pellille odottamaan.
4. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla.
5. Puolita kirsikkatomaatit ja revi basillika ja lisää ne sekä koverrettu kesäkurpitsan liha jauhelihan joukkoon. Paistele hetki ja lisää loraus punaviiniä. Hauduta seosta niin kauan, että neste on haihtunut kokonaa. Maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.
6. Annostele täyte kesäkurpitsaveneisiin ja laita jokaisen päälle kaksi mozzarella-juustoviipaletta. Paista 220 asteisessa uunissa noin 15-20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kesäkurpitsa hiukan kypsynyt. Tarjoa heti sellaisenaan tai salaatin kera. Sopii hyvin myös Tapaspöytään lämpimänä vaihtoehtona.

- Täytteen voi hyvin tehdä jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi.
- Veneet voi täyttää myös kasviksilla (paprika, sipuli, herkkusienet ym) silloin kesäkurpitsaveneet käyvät hyvin lisäkkeenä liharuoalle.
- Meidän Junioreiden mielestä jauheliha oli epäilyttävän näköisessä vihreässä paatissa, eikä siihen "tietenkään uskaltanut edes koskea" Onneksi olin varautunut tähän asiaan ja heille oli tarjolla veneiden kanssa lohkoperunoita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.